Northvolts Dotterbolag Ansöker om Konkurs – Huvudkoncernen Förblir Oskadad

Northvolt Ett i Juni 2021. Foto: Spisen
Northvolt Ett i Juni 2021. Foto: Spisen

Skellefteå, 8 oktober 2024 – Ett av Northvolts dotterbolag, Northvolt Ett Expansion, har enligt ett pressmeddelande ansökt om konkurs. Företaget, som är en av tjugo enheter inom Northvoltkoncernen, verkar främst som ett utvecklingsbolag för expansionsplanerna i Skellefteå.

Konkursansökan påverkar enbart Northvolt Ett Expansion och har inte någon inverkan på huvudbolaget eller de övriga enheterna inom koncernen. Detta klargör Northvolt i sitt uttalande, vilket understryker att moderbolaget fortsätter sin verksamhet som vanligt.

Northvolts expansionsplaner i Skellefteå har redan fått ett allvarligt slag då bolaget i slutet av september meddelade uppsägningar för 1 600 anställda. Den aktuella konkursen markerar ytterligare en utmaning för bolagets lokala satsningar.

I sitt pressmeddelande framhåller Northvolt att koncernen nu kommer att fokusera sina resurser på att snabba upp produktionen inom storskalig battericelltillverkning i den första fasen av Northvolt Ett. Bolaget betonar även sitt åtagande att leverera enligt sina avtal med fordonskunder.

Efter konkursmeddelandet har Skellefteå kommun meddelat att en pressträff kommer att hållas för att diskutera situationen. Pressträffen kommer att ledas av kommunstyrelsens ordförande Lorents Burman (S), kommundirektör Kristina Sundin Jonsson och näringslivschef Anja Palm.

Konkursen av Northvolt Ett Expansion kommer i en tid då batterimarknaden fortsätter att växa och konkurrensen om resurser och investeringar intensifieras. Northvolts förmåga att omstrukturera och fokusera sina resurser kan komma att spela en avgörande roll för företagets framtida framgångar inom den snabbt utvecklande gröna teknologisektorn.

By Admin

Related Post